ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Звикли перемагати!

05.04.2012

З 27 по 30 березня 2012 року в Києві пройшов ІІІ етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-слухачів МАН для відділення технічних наук. Сумське територіальне відділення Малої академії наук України представили два учасники: Бєлан Михайло (учень 9 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 7) та Пономаренко Руслан (учень 11 класу Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 5). Але справа, як говориться, не в кількості, а в якості. А сумчани звикли перемагати.

Бєлан Михайло захищав роботу в секції «Науково-технічна творчість та винахідництво». Його електромагнітний стартовий майданчик для запуску космічних апаратів оцінювали викладачі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та наукові співробітники Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона НАН України. Додамо, що контрольну роботу з фізики Михайло написав на 31 бал з 33-х можливих – і ось він – диплом ІІІ ступеня! А з ним – чудова перспектива для подальшої роботи, адже, зупинятися на досягнутому хлопець зовсім не збирається, та й вік дозволяє: нагадаємо, що Михайло ще в 9-му класі.

Пономаренко Руслан змагався в секції «Машинобудування та робототехніка», роботою якої керували викладачі Національного транспортного університету. На жаль, Русланів колісний мобільний робот з керованим підйомом коліс дещо поступився, на думку журі, іншим винаходам молодих робототехніків, але він твердо вирішив, що не покине роботу над своїм виробом під час навчання в університеті й має наміри його запатентувати.

На урочистому закритті конкурсу хлопці отримали цінні подарунки й запрошення на навчання до Національного технічного університету України «Київський політехнічний Інститут».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 7?

^Вгору