ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Звіт про проведення обласного семінару-практикуму «Проектна діяльність як ефективний вид пошукової діяльності учнівської молоді»

02.10.2012

27 вересня 2012 року в м. Охтирка на базі Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6 відбувся обласний семінар-практикуму «Проектна діяльність як ефективний вид пошукової діяльності учнівської молоді». З різних куточків Сумської області приїхали педагоги, які працюють з інтелектуально обдарованою учнівською молоддю. Директор Охтирського міського Центру дитячої та юнацької творчості, Ганцева Наталія Леонідівна, привітала учасників семінару та висловила сподівання, що перебування на Охтирщині для кожного буде пізнавальним і приємним.

Герасименко Оксана Валеріївна, завідуюча відділом науково-дослідницької роботи учнівської молоді Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, ознайомила присутніх з програмою семінару та підбила підсумки роботи творчих об’єднань вищого навчального рівня позашкільних навчальних закладів, окресливши перспективи подальшої діяльності.

Далі увага присутніх була прикута до Хорошун Віри Валентинівни, керівника гурткової роботи Охтирського міського Центру дитячої та юнацької творчості, керівника секції «Науковець» Сумського територіального відділення МАН України. Спочатку відбулася презентація наукового товариства учнів Охтирського міського Центру дитячої та юнацької творчості. Віра Валентинівна розповіла учасникам семінару про важливість використання спостережень за метеорологічними елементами та моніторингових спостережень за водними об’єктами в проектах на космічну та екологічну тематику.

Про комплексні біологічні дослідження як основу підготовки проектів біологічного та екологічного спрямування доповідала Опаленко Оксана Петрівна, керівник гурткової роботи Охтирського міського Центру дитячої та юнацької творчості.

«Участь вихованців історико-краєзнавчого гуртка в проектній діяльності» – такою була доповідь Литовченко Ольги Олександрівни, керівника гурткової роботи Охтирської станції юних техніків, керівника секції «Історичне краєзнавство» Сумського територіального відділення МАН України.

До участі в семінарі також долучилися юні науковці. Вони представляли результати своєї дослідницької роботи.

Оглядова екскурсія містом для учасників семінару та відвідування зразкового музею авіації та космонавтики (Охтирська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2 ім. Ю. Гагаріна) були не менш пізнавальними.

Улунова Ганна Євгенівна, кандидат психологічних наук, доцент, докторант кафедри психології Київського національного педагогічного університету ім. .М. П. Драгоманова, науковий консультант Сумського територіального відділення МАН України ознайомила учасників семінару з особливостями організації роботи старшокласників щодо розроблення та реалізації проектів соціально-гуманітарного спрямування.

Козолуп Ірина Федорівна, заступник начальника управління у справах сім’ї, дітей і молоді Сумської облдержадміністрації, науковий консультант Сумського територіального відділення МАН України, звернула увагу присутніх на можливості залучення додаткових ресурсів для реалізації учнівських досліджень.

Досвідом активізації молоді засобами міжнародної співпраці поділився з учасниками семінару Любимов Володимир Анатолійович, керівник гурткової роботи Кролевецького будинку дітей та юнацтва.

За підсумками семінару було проведено круглий стіл «Організація роботи педагогічних колективів навчальних закладів області щодо реалізації обласного соціально-освітнього проекту «Дійти до кожного зацікавити всіх», під час якого кожен з учасників міг висловити свої враження.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 6.

^Вгору