ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Перший день роботи обласної STEM-школи для педагогів закладів позашкільної освіти області

09.11.2023

Обласна STEM-школа у 2023/2024 н. р. об’єднала понад 180 педагогів-позашкільників навколо питання упровадження сучасних освітніх технологій у закладах позашкільної освіти.

Теоретичний модуль, що відбувся 8 листопада 2023 року, було присвячено розробці і проведенню STEAM-заняття в умовах закладу позашкільної освіти.

Роботу обласної STEM-школи відкрила директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса ТИХЕНКО, акцентуючи на актуальності STEM-освіти як дієвого інструменту виховання нової генерації українців – інтелектуальних, успішних й активних громадян.

Організаційно-змістові аспекти діяльності обласної STEM-школи, методичні особливості STEM-заняття розглянуто у виступі Вікторії ЗАЯРНОЇ, заступника директора Сумського СОЦПО та РТМ.

Окреслено можливості підвищення цифрової компетентності педагогів у межах проєкту «Цифрова освітня кухня», розкрито основні ідеї, реалізацію і результат у виступі Світлани СЬОМИ, методиста Сумського ОЦПО та РТМ.

Під час заходу презентовано умови обласного конкурсу методичних розробок STEM-занять (Юлія МАРЧЕНКО, методист Сумського ОЦПО та РТМ). Проведено аналіз розробки конкурсного STEAM-заняття (Кристина ПЕРЕТЯТЬКО, завідувачка гуманітарно-оздоровчого відділу Сумського ОЦПО та РТМ). Ознайомлено учасників школи з можливостями реалізації екологічно спрямованих STEM-активностей (Наталія МОСКАЛЕНКО, керівник гуртка Сумського ОЦПО та РТМ).

З матеріалами заходу детальніше можна ознайомитися на сторінці офіційного сайту Сумського ОЦПО та РТМ за посиланням

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 7.

^Вгору